headerPic

 Ce este Active Fx?

Active Fx sau remodelarea fracționată este un tratament laser care oferă pacienților oportunitatea de a vedea rezultate imediate cu perioadă de convalescență minimă, tratamentul este eficient petru pete pigmentare senile, riduri, cicatrici și piele atonă, flască. Este în general o metodă grozavă de a sesiza rejuvenarea tegumentară în timp minim.

Cine este un candidat ideal pentru Active Fx?

Persoanele care caută tratament minim invaziv cu rezultate rapide ar trebui să se orienteze pentru tratamentul Active Fx. Fiind o tehnologie ce are la bază laserul, Active Fx permite o rejuvenare rapidă tegumentară cu timp de vindecare minim, deorece remodelează zone specifice ale pielii și nu intreg epidermul. Acest lucru revigorează potețialul organismului de vindecare și pielea este regenerată într-un timp mai scurt, fiind ideală pentru cei care caută un proces de rejuvenare mai rapid.

Ce regiuni se pretează cel mai bine tratamentului cu Active Fx?

Tratamentul se poate aplica pe față, gât, piept si mâini. Alte localizări ale tratamentului pot fi luate în considerare prin consultarea medicului.

Este tratamentul cu Active Fx pemanent?

Tratând petele ce apar datorită vârstei, cicatricile și multe alte aspecte nedorite, rezultatele pot fi pe termen lung cu Active Fx, dacă pacientul urmează un stil de viață sănătos și are grijă atentă de tegumentul său. Oricum nici un tratament de rejuvenare nu este permanent, astfel că tratamente ulterioare pot fi necesare odată cu progresia îmbătrânirii și a deteriorării.

Cum decurge tratamentul cu Active Fx?

Active Fx este efectuată prin folosirea tehnologiei laser ce implică folosirea unui anestezic local pentru anestezierea tegumentului înainte de a începe tratamentul. Laserul implică folosirea de lumină intens pulsată ce acționează pe zone specifice de leziuni care urmează a fi îndepărtate, incluzând zone cu decolorare și cu riduri. Tratamentul se efectuează de obicei o singură dată, dar la dorința pacientului pentru obținerea efectului dorit se pot efectua mai multe sedințe.

Cum este perioda de recuperare după Active Fx?

Recuperarea după procedură este asemănătoare ca după orice tratament laser. Pielea poate fi imediat comparată cu o arsură solară, edemațiată și necesită o răcire ușoară. Tegumentul apare ca după o arsură solară care va dispărea însă după câteva zile sau săptămâni odată cu exfolierea tegumentului. Menținerea tegumentului umectat este o idee bună și în același timp se evită expunerea la soare. Pacienții se pot întoarce la servici și la activițățile zilnice atâta timp cât vor avea grijă de pielea supusă tratamentului.

Când voi vedea rezultatele după Active Fx?

Rezulatele sunt deseori vizibile imdeiat după procedură și devin progresiv mai evidente cu trecerea timpului. Tegumentul va suferi un proces de exfoliere și se va vindeca cu formare de colagen nou. Asfel se vor umple ridurile fine, se va înlătura decolorarea facială și se va netezi tegumentul flasc.

Ce este remodelarea facială cu Deep Fx?
Reîntinerirea facială cu Deep Fx este un tip nou tehnologie de laser fracționat care este ideal pentru tratamentul tegumentului îmbătrânit, cicatricial și expus la soare. Procedura se bazează pe eficiența și precizia micro-faciculelor de laser pe zone specifice ale straturilor profunde ale pielii, stimulând procese de vindecare ce au la bază producerea de tegument nou și de colagen ale zonei tratate. Tehnica fracțională determină leziuni controlate pe diferite zone, în timp ce lasă zone adiacente neafectate. Asfel rezultă un timp de recuperare mai rapid, cu reducerea timpului de convalescență și a disconfortului în timpul procesului de vindecare.

Care sunt beneficiile reîntineririi faciale cu Deep Fx?

Remodelarea facială cu Deep Fx furnizează bărbaților și femeilor avantaje multiple față de alte proceduri de reîntinerire laser. Acestea sunt:

- rezulate după o singură ședință de tratament

- timp de recuperare scăzut

- reducerea sau eliminare cicatricilor, ridurilor și pliurilor

- îmbunătățirea tonusului și texturii generale ale pielii

- producere continuă de colagen nou și sănătos

- tratament condus cu precizie

- abilitatea de a selecta tratamentul pentru necesitățile individuale ale pacientului

Este reîntinerirea facialălaser Deep Fx o procedură invazivă?

Procedura de remodelare laser Deep Fx este considerată o procedură minim invazivă, în care se focusează energia laser pe țesuturile profunde ale pielii ceea ce determină afectare minimă la suprafața pielii.

Ce rezultate se pot obține după reîntinerirea laser Deep Fx?

Imediat după procedura de remodelare laser Deep Fx, se poate observa o roșeață mai mult sau mai puțin evidentă care se remite curând după tratament. Inițial rezultatele sunt aparente imediat, reflectate prin netezire aparentă a ridurlor fine și pliurilor și o reducere în apariția cicatricilor și decolorării. Rezultatele continuă să se îmbunătățească în timpul următoarelor săptămâni, odată cu formarea de nou colagen și cu înlociurea tegumentului îmbătrânit cu tegument nou, sănătos. Producerea de colagen continuă pe parcursul a 6 luni iar rezulatul final va fi un aspect general reânprospătat și mai ferm.

Rezultatul final al tratamentului se stabilizează la 3 până la 4 luni după procedură și va persista mai mulți ani atât timp cât vom avea grijă de tegumentul nostru prin folosirea cremelor de protecție solară și a cremelor hidratante.

Să optez pentru tratamentul Deep Fx alături de alte tehnici de remodelare laser?

Remodelarea laser Deep Fx este deseori efectuată alături de alte tehnici de reîntinerire laser , cel mai frecvent alături de tratament Active Fx sau Pigment Fx pentru un aspect general asemănător unui lifting. Toate tratamentele de remodelare Fx sunt dezvolatete de aceeasi companie și sunt concepute să lucreze împreună pentru efecte mai complete atât pentru bărbați cât și pentru femei ce vor să obțină un aspect mai tineresc, rejuvenat și reâmprospătat. Poate să se combine cu injectări de toxină botulinică sau fillere dermale. Deep Fx poate fi folosit de unul singur sau combinat pentru a obține efecte remarcabile ale feței, gâtului, pieptului, mâinilor și brațelor.

Ce recomandări trebuie să respectăm pentru a menține rezultatele?

Sunt lucruri simple pe care trebuie să la urmăm pentru a proteja tegumentul nou tratat:

  • folosirea regulată a cremelor hidratante

  • folosirea regulată a cremelor de protecție solară

  • evitarea expunerii prelungite la soare

  • consult periodic efectuat de către un medic specialist în domeniu.

 Ce sunt varicele, insuficienta venoasa cronica?

  Arterele sunt vase de sânge care aduc sânge bogat in oxigen de la inima la țesuturi iar venele sunt vase care aduc sângele înapoi la inima din țesuturi. Insuficienta venoasă cronică este condiția patologica in care venele de la nivelul membrelor inferioare nu pot „pompa” suficient sânge spre inimă.

Exista trei feluri de vene: sistemul venos profund (vene situate in profunzimea straturilor musculare), sistemul venos superficial (vene situate superficial sub piele) si vene perforante (vene care fac legătura între sistemul venos superficial şi profund)

In poziția verticală sângele din venele situate in picioare trebuie sa învingă forța gravitațională pentru a se reîntoarce la inima.În interiorul venelor exista valve „unisens” care păstrează direcția corectă de curgere a sângelui in ortostatism.

În timpul mersului mușchii se contracta si “pompa venoasă” funcționează normal dar in timpul ortostatismului („stat in picioare”) prelungit sângele stagnează, şi în vene creste presiunea. Venele perforante pot compensa pentru perioade de timp scurte creșterea presiunii. În timp însa la pacienții cu predispoziție se produce slăbirea peretelui venos si distrugerea valvelor.

Daca aveți insuficienta venoasa cronica puteți resimți durere, senzaţie de picior greu, crampe musculare, gambe grele si in tensiune. In plus, poate fi prezenta durere la mers sau imediat după oprire, prurit, iritații cutanate, edeme (picior umflat).

Edemul gambelor este cauzat in primul rând de stagnarea sângelui in vene. In același timp, sistemul limfatic produce la rândul lui limfa în exces, pentru a compensa scurgerea greoaie a sângelui datorata insuficientei venoase. Țesuturile de la nivelul gambelor vor absorbi o parte acest lichid, crescând edemul.

Frecvent insuficienta venoasa cronica este insolita de prezenta venelor varicoase.

Acestea pot fi:

Telangiectazii (venule cu aspect de pânza de păianjen cu diametrul mai mic de 1 mm) sau vene reticulare (vene mici sub tegument, cu diametrul între 1 şi 3 mm).

Vene varicoase - dilataţii venoase subcutanate mai mari de 3 mm diametru în ortostatism. Acestea pot să implice vena safenă, venele tributare safenei sau alte vene.

    1                         2                   3

 

Cum se stabilește diagnosticul bolii varicoase?

 Pentru a diagnostica insuficienta venoasa cronica si stabilirea gradului acesteia este necesar un consult clinic si efectuarea unei ecografii doppler color care permite evidențierea structurii pereților venoși și a fluxului sanguin, evaluarea sistemului venos profund.

eco1

 

Care sunt complicațiile varicelor/insuficientei venoase cronice? 

-edemul - apare mai frecvent la gambe dar se poate extinde la picior și ulterior la nivelul întregului membru inferior -dispare după un tratament corect în majoritatea cazurilor.

- pigmentația - colorarea brun închis a pielii. Apare cel mai frecvent în regiunea gleznei dar se poate extinde către picior, gambă și ulterior coapsă – uneori reversibila dupa tratament.

- lipodermatoscleroza: fibroza a pielii și țesutului celular subcutanat datorita inflamației cronice apare în stadiile avansate ale insuficientei venoase cronice - ireversibila

-ulcerația - leziune tegumentara mai frecvent la nivelul gleznei ce nu se vindeca spontan. Ulcerația apare ca și complicație în evoluția insuficientei venoase pentru a se putea vindeca trebuie tratata cauza acesteia!!!

 Cum se tratează varicele?

Tratamentul insuficientei venoase cronice este complex și se face în funcție de stadiul de evoluție a bolii.

Tratamentul tradițional pentru varicele hidrostatice a fost timp de aproape 100 de ani ligatura chirurgicala și strippingul venei safene procedura care de obicei necesita anestezie generala grevata de complicații post-operator: durere, cicatrici inestetice, leziuni nervoase.

Astăzi exista metode noi minim invazive care au îmbunătățit aspectul postoperator, recuperarea si rata de recidiva (refacerea varicelor).

Secventa tipica de tratament a varicelor este tratamentul venei safene concomitent cu tratarea venelor varicoase > scleroterapie pentru venele reticulare >laserul transcutan pentru venele cu diametru mai mic de 2 mm.

Tratamentul laser transcutan ca si metoda singulara este în general rezervat pentru telangiectazii și vene reticulare mici cu diametrul de maxim 2 mm.

 Ce este tratamenul laser endovenos ?

Tratamentul laser endovenos este un tratament minim invaziv al varicelor prin care se produce suprimarea refluxului în vena safena (mare si/sau mica) prin închiderea acesteia.

In timpul procedurii se pătrunde cu un cateter prin puncție ecoghidata in vena safena mare sau vena safena mica, se progresează cu fibra optica pana la nivel inghinal sub control ecografic si se retrage incet cateterul provocând închiderea venei și totodată suprimarea refluxului. In jurul venei se infiltrează o soluție ce conține anestezic pentru confort post-operator și pentru protejarea termica a țesuturilor din jur.

Majoritatea chirurgilor concomitent cu tehnica descrisa prefera efectuarea unor miniflebectomii pentru venele tributare. La sfârșitul intervenției se bandajează piciorul cu o fașa elastica sau se îmbracă un ciorap elastic a cărui folosire este recomandata timp de minim 3 săptămâni.

Procedura se efectuează în spitalizare de o zi.Anestezia aleasa este în funcție de complexitatea procedurii în cazul stadiilor incipiente se poate efectua în anestezie locala.

 La ce trebuie sa ma aștept înaintea operației?

 Pre-operator se va efectua o ecografie Doppler pentru stabilirea unei „hărți venoase”, si se va recolta un set minim de analize în funcție de vârsta și patologia asociata.

La ce trebuie sa ma aștept după operatie?

 Reluarea activității normale se face imediat post operator, este indicata folosirea unui ciorap elastic minim trei săptămâni post-operator.

 Care sunt avantajele tratamentului laser endovenos ?

  • Remiterea imediata a simptomelor
  • Cicatrici minime
  • Anestezie locala
  • Spitalizare minima
  • Durata scurta a intervenției
  • Reintegrare socio-profesionala imediata fără durere sau cu durere minima 

Când se poate folosi exclusiv laserul transcutan (Nd-YAG,IPL,KTP) in tratamentul varicelor ?

Tratamentul laser ca si metoda singulara este în general rezervat pentru telangiectazii și vene reticulare mici.

Cum funcționează laserul laserul transcutan ?

Fascicolul laser acționează asupra hemoglobinei din vasele de sange, si determina coagularea instantanee a sângelui, transformând vasul într-un cordon subțire fără lumen, cu rezultat imediat (vasul nu mai este vizibil prin piele). In functie de dimetrul si profunzimea venei se alege un laser cu lungime de unda cat mai potrivita pentru a asigura efectul maxim dorit.

In ce consta procedura?

Inaintea procedurii se aplica o crema anestezica de tip EMLA™ pentru asigurarea unui confort in timpul procedurii.

La ce trebuie sa ma astept dupa procedura?

Majoritatea venelor reticulare nu se inchid spontan, fiind necesara o perioada variabila intre doua saptamani si 2 luni.

De cate ședințe este nevoie ?

Numarul de sedinte necesare este dependent de suprafata afectata de prezenta venelor reticulare si/sau telangiectaziilor.