headerPic

   

        Nevi epidermali Cluj Nevii epidermali sunt hamartoame care sunt prezente de la naștere, uneori pot apare în adolescență și extreme de rar apar la adult. Există mai multe subtipuri de nevi epidermali: nevul epidermal verucos, ichthyosis hystrix, nevul systemic și nevul unic lateral. Acești nevi pot să apară uneori asociați cu manifestări neurologice, oculare, scheletice și cardiovasculare în cadrul sindromului nevului epidermal.

            Nevii epidermali sunt dificil de tratat deoarece au dimensiuni mari și sunt localizate pe zone vizibile. Nevii interferează cu calitatea vieții acestor pacienți deorece pot da deficit funcțional datorită localizării și marimii lor. S-au încercat următoarele metode terapeutice: injectare intralezională de steroizi, 5-Fluorouracil, dermabraziune, crioterapie și excizia chirurgicală. Unele metode nu au reușit eradicarea completă a nevilor în timp ce altele au condus la formarea unei cicatrici care poate fi la fel de defigurantă ca și nevul însuși. În ultima perioadă tratamentul laser al nevilor epidermali a căștigat tot mai mult teren.

Vaporizarea nevilor epidermali cu ajutorul laserului fracțioant cu dioxid de carbon furnizează un foarte bun efect clinic printr-o ablație precisă tisulară și oferă avantaje unice în ceea ce privește tratamentul acestor leziuni cum ar fi: hemostază intraoperatorie excelentă și o vizualizare excelentă a câmpului operator. Spre deosebire de alte lasere, laserul fracționat cu dioxid de carbon Ultra Pulse furnizează o cicatrice acceptabilă datorită acțiunii controlate la nivel tisular a laserului. Creearea unei zone limitate de fibroză dermică poate reduce riscul de recurență lezională. De asemenea este posibil să tratăm zone foarte întinse într-o singură ședință laser. În funcție de adâncimea nevilor de la nivelul tegumentului, îndepărtarea lor poate necesita mai multe ședințe laser